17°
Hava Durumu
Hissedilen : 17.9°
Gorus Mesafesi : 10.0 Km
Basinc : 1021 hPa
Ruzgar : 9.7 Km/S - KB
Nem : 67%
canlý izle
Mavi Yeþil
DAHA MAVÝ, DAHA YEÞÝL BÝR TÜRKÝYE HEDEFÝ ÝÇÝN
Taner Uysal
22/10/2018

Selvi Boylum, Al Yazmalým filminin en etkileyici repliði “Sevgi emek ister” yani sevgi ölçüsü ancak fedakarlýkla deðerlendirilebileceði vurgusuydu. Kesinlikle Ünlü Kýrgýz edebiyatçý Cengiz AYTMATOV’a katýlýyorum. Sevgili çevre ve doða dostlarým, peki doðayý, çevreyi ve tüm canlýlara karþý ne yapýyoruz? Tepkilerimiz eyleme dönüþmeden sadece sözel tepki düzeyinde mi kalýyor? Maalesef toplumsal çoðunluk sorumluluk alma ve bir parça emek sarf etmek, yani ilk yazýmda da belirttiðim üzere “herkes kapýsýnýn önünü temizlerse mahalle temiz olur” yaklaþýmýný sergilemek yerine iþin en kolay yolu “adamlar yapmýþ”, ”bizden bir þey olmaz”, “nerede bu devlet, nerede yerel yöneticiler” gibi iþin kolaycýlýðýna kaçmaktadýrlar. 

Peki bu kalýplaþmýþ hatta genetiðimizin bir parçasý halini almýþ çözümsüzlük odaklý mantýk yýkýlmadýðý sürece en azýndan yetkililere veya muhataplara etkili yol haritasý oluþturma adýna çözüm yollarýný nasýl ortaya koyabiliriz ki? Tabii ki bunun en etkili ve hýzlý yolu hiçbir þahsi çýkar veya menfaat gözetmeksizin sayýlarý her geçen gün artan STK’larla ve STK’larýn kendi aralarýnda yürütülecek dayanýþma ve iþbirliði ile mümkün olacaktýr.
Bir toplumda kalýcý, müspet deðiþim yapmanýn yolu ancak “STANDART” larýn ortaya konulmasý akabinde çýkarýlacak yasalarla ve yasalardan doðan hak doðrultusunda tavizsiz denetim ve kontrol mekanizmasýnýn çalýþtýrýlmasýyla mümkündür.

Var mýsýnýz tüm Türkiye’ye örnek olmak üzere bugünden tezi yok Bodrum’un yeþilinin, mavisinin her tonunun korunmasý ve sokak hayvanlarý konusunda kalýcý bir çözüme kavuþturulmasý adýna duyarlýlýk sahibi Bodrum halký ve STK’larý olarak çalýþtayýmýzý, beyin fýrtýnalarýmýzý, panellerimizi yapalým, ana, tali çevresel sorunlarýn öncelik ve aciliyet sýrasýna göre dökümünü yapalým, sorunlarýn muhataplarýna sunalým ve sunduðumuz hareket eylem planlarýmýzýn da sözde deðil; özde takipçisi olalým? Yanýtýnýz “EVET” ise, bir dönem Demeter Çevre Hareketinin öncülüðünü yapmýþ ve þu anda da kurucusu olduðum Bodrum KASANDER Gönüllüleri adýna her zaman hazýr olduðumu açýkça beyan ederim.

Her daim sevgiyle, maviyle, yeþille esen kalýn.

Yorumlar
Ad Soyad
E-Posta
Ba?lyk
Yorum
Yazaryn Di?er Yazylary
Ayhan Ongun
Serdar Karcýlýoðlu
Yalçýn Dümer
Taner Uysal
Can Pulak
Berna Aysu
Ayþenur Tanrýverdi
www.kenttv.net © 2000 - 2019 | KAYIN YAYINCILIK RADYO TV . A.Þž. | Cumhuriyet Mah. Kibris Þehitleri Cad. OASÝS AVM 3. Kisim No:314 BODRUM - MUÐLA | Tel: 0252 317 30 30