Kongre Bodrum'da Sona Erdi

10. Ulusal Hidroloji Kongresi kapsamında Bodrum’da sel baskını yaşanan noktalarda incelemelerde bulunuldu. 

Kongre Bodrum'da Sona Erdi

10. Ulusal Hidroloji Kongresi kapsamında Bodrum’da sel baskını yaşanan noktalarda incelemelerde bulunuldu. 

10. Ulusal Hidroloji Kongresi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (CBS&UZAL) ev sahipliğinde, 09-12 Ekim 2019 tarihleri arasında Muğla’da gerçekleştirildi. 

Geleneksel ve yenilikçi teknoloji ve uygulamaları paylaşmak, yeni fikir ve projeler geliştirmek amaçlarıyla gerçekleştirilen kongrenin son günü Bodrum’da sel baskınları yaşanan noktalar gezilerek incelemelerde bulunuldu. İnceleme yapan heyet arasında DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Dağdeviren, MUSKİ Genel Müdür Vekili Ali Tekkaya ve Öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik de vardı. Akşam saatlerinde ise TRAFO Kafe’de bir kokteyl düzenlendi. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Hidroloji Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, kongre ile ilgili Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kongre Türkiye’de su ile ilgili çalışan tüm kesimleri bir araya getirdi. Üniversite hocaları, araştırmacılar, su ve kanalizasyonla çalışan tüm genel müdürlükler, su kanal idarecileri ve tüm teknik personeli bir araya getirdi. Fikirlerin paylaşıldığı bir kongre oldu. Bunu Muğla’da düzenlemekten dolayı çok büyük mutluluk duyduk. 4 gün boyunca 100’ün üzerinde bildiri sunuldu. Çok güzel bir bilimsel tartışma ortamı oluştu. Bununla beraber su kanalizasyon idarelerinin temsilcileri DSİ, Su Yönetmeliği Genel Müdürlüğü, Su Kanalizasyon İdareleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü gibi kurumların da kendilerini temsil ettiği bir ortam oldu. Bu ortamda özel sektör temsilcileri de kendi çalışmalarını ve firmalarını tanıtma fırsatı buldular. Çok güzel bir bilimsel tartışma ortamı olduğunu düşünüyorum.”

Kongrenin son günü Bodrum’a geldiklerini anlatan Özçelik, “Programın son günü de teknik gezimiz vardı. Teknik gezimiz önce Muğla Arıtma Tesisi ile başladı. Ayrıca Bodrum’da da inceleme yaparak gezimizi tamamladık. Biliyorsunuz Bodrum su sorunları ile boğuşuyor. Bu anlamda da bu ortamın çözüme giden bir yol olması da iyi bir adım olduğunu düşünüyorum. Kongrede su ile ilgili tartışılan konuları, hocalarımızla, teknik personelimizle, belediyemizin yetkilileriyle, ortak bir tartışma ortamı içerisinde sorunlarımızı nasıl çözebiliriz, nasıl işbirliği kurabiliriz, bunlar üzerine değerlendirmelerde bulunduk. İşbirliği sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Kongre sonunda düzenlenen kokteylle ev sahipliği yapan Bodrum Belediyesi’nin başkan yardımcılarından Tayfun Yılmaz da “10. Ulusal Hidroloji Kongresi ile ilgili olarak mevsimsel ve iklimsel değişiklikler ekolojik denge üzerindeki ağır tahribatlar anlamında çok önemli bir bir araya gelme. Bir platform anlamında Bodrum’un, Muğla’nın ve Türkiye’nin, hatta Dünya’nın problemlerini çözme anlamında çok önemli bir oluşum. Onları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Suyun daha sürdürülebilir şekilde yönetmek anlamında çok değerli bilgiler verdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.