Eğitimde İyi Örnekleri Paylaştılar

Öğretmenlerin eğitimde iyi örnekleri birbirleriyle paylaştıkları Bodrum Yerel Çalıştayı, TED Bodrum Koleji’nde yapıldı. 

Eğitimde İyi Örnekleri Paylaştılar

Öğretmenlerin eğitimde iyi örnekleri birbirleriyle paylaştıkları Bodrum Yerel Çalıştayı, TED Bodrum Koleji’nde yapıldı. 

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nın 46. Yerel çalıştayı, Sabancı Vakfı’nın desteği, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ve TED Bodrum Koleji’nin ev sahipliğinde, çok sayıda eğitimcinin katılımıyla “Bodrum Yerel Çalıştayı” yapıldı.  

Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG), 2004’ten bu yana düzenlediği Eğitimde İyi Örnekler Konferansları, işimi nasıl daha iyi yaparım diye düşünerek pek çok çocuğun dünyasını değiştiren öğretmenlerin çalışmalarını görünür kılıyor. Fikirler, uygulamalar ve materyallerin konferansa katılan binlerce eğitimciye ilham olduğu, okuldan okula, ilden ile yayıldığı Eğitimde İyi Örnekler Konferanslarında sunulan iyi örneklerin yaygınlaşması için, İstanbul’da düzenlenen ana konferans, “Yerel Çalıştaylar” aracılığıyla sene içinde Türkiye’nin farklı illerinde de gerçekleştiriliyor. Yerel çalıştaylarda, ana konferansta sunulan iyi örneklerin yanı sıra yereldeki örnekler de katılımcılarla buluşuyor.  

Sabah saatlerinde TED Bodrum Koleji’nde başlayan çalıştaya çok sayıda eğitimci katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ERG Eğitim Laboratuvarı Koordinatörü Suat Kardaş, şunları dile getirdi:

“Kurulduğumuz günden beri öğretmenlerin eğitim sistemindeki dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Bağımsız, kar amacı gütmeye bir sivil girişim. ERG Türkiye’de 16 büyük vakıf ve şirketin desteklediği, çocuklara daha kaliteli bir eğitim verilebilmesi için çalışan bir düşünce kuruluşu ama aynı zamanda kurulduğu günden bu yana hep çözümün bir parçası olmaya çalışmış. 2 bölümümüz var; gözleme ve laboratuar diye. Bir yandan 16 yıldır eğitimi izliyoruz, Türkiye’de nitelikli bilgi üretiyoruz. Araştırmalarla, izleme verileriyle… Bir yandan da sahaya yakın olmaya çalışıyoruz. Sahaya en yakın olduğumuz aktörler de öğretmenler. Çünkü eğitim sisteminde dönüşüm için öğretmenin güçlenmesine çok yakından inanıyoruz. Öğretmenlerle birlikte sahada projeler üretiyoruz, eleştirel düşünme üzerine, birçok konu üzerine. Öğretmenlerin birbirinden öğrenmesi, güçlenmesi için mesleki öğrenme ağları kuruyoruz. Öğretmen ağı gibi öğretmenlerin bir araya geleceği, gelen öğrenciye birbirini güçlendireceği, mesleki dayanışma, mesleki öğrenme ağları inşa ediyoruz. Bir yandan da öğretmenlerin kendi yerellerinden geliştirdikleri iyi örnekleri yaygınlaştırıyoruz. Her sene öğretmenler bine yakın yenilikçi projeyi bize gönderiyor. Biz de onları mobilize edip, onların en iyilerin en iyisini seçip İstanbul’da uzun soluklu Eğitimde İyi Örnekler konferansını yapıyoruz.”

TED Bodrum Koleji Okul Öncesi ve İlkokul Müdürü Meryem Ebrem, çalıştayın düzenlenmesi emeği geçenlere teşekkür ederek şunları dile getirdi: 

“Bugün eğitimde iyi örnekleri paylaşma günümüz. Gün boyunca eğitime gönül vermiş 400 eğitimci, 13’ü yerel 17’si farklı illerden gelen toplam 30 eğitimci, 30 farklı oturumda, birbiriyle sınıf içerisinde uyguladıkları iyi örnekleri paylaşacaklar. Dileğimiz bugün dinleme ve izleme şansı bulacağınız uygulamaları ilerleyen günlerde kendi sınıflarınızda hayata geçirmeniz.”

Bodrum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Topaloğlu da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Siz değerli eğitimcileri Bodrum’da ağırlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. TED Bodrum Koleji ev sahipliğinde öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve eğitim dünyasının diğer paydaşları olarak bu konferansta bir araya gelmenin heyecanı içindeyiz. Çalıştayımızda Türkiye’nin eğitimcileri tarafından hazırlanan ve eğitimcilere esin kaynağı olmasını ümit ettiğimiz iyi uygulama ve materyal örneklerinin paylaşılması yer alıyor. Bu iyi örneklerin çevresinde bir araya gelip bu işi hep birlikte daha iyi yapmanın yollarını arıyoruz. Bu çalıştay öğretmenlerimizin gösterdiği büyük ilgi sayesinde daha da anlamlanıyor ve değer kazanıyor.”

Konuşmaların ardından çalıştayda emeği geçenlere plaket verildi. Bodrum Yerel Çalıştayı, ERG Eğitim Laboratuvarı Koordinatörü Suat Kardaş, Nörobiyoloji Uzmanı Selçuk Can Güven ve Pedagog/Yazar Sibel Şengül’ün açış paneli ile başladı, ardından sunumlarla devam etti.