Caz Festivali'nde Tanini Gecesi

3. Bodrum Caz Festivali kapsamında “Tanini Trio”, Dibeklihan’da sahne aldı. 

Caz Festivali'nde Tanini Gecesi

3. Bodrum Caz Festivali kapsamında “Tanini Trio”, Dibeklihan’da sahne aldı. 

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Bodrum Caz Festivali tüm hızıyla sürüyor. Festival kapsamında Yakaköy Mahallesi’ndeki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde “Tanini Trio” konseri gerçekleştirildi. Piyanoda Burçin Büke, Kanunda Tahir Aydoğdu ve Ney'de Bilgin Canaz'dan oluşan “Tanini Trio” beğeni kazandı.  

Bodrum Caz Festivali ve Caz Derneği Direktörü Tuğçe Alparslan, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“3 yıl önce Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum’a kültür, sanat, eğitim ve turizme bir katkı sağlamak amacıyla biz bu festivale başladık. Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Dolayısıyla her yıl Bodrum’a fayda sağlayacak bir festival yapısıyla tasarlanıyor. Şu an Dibeklihan’dayız. İlk defa buradayız, o yüzden heyecanlıyız. Dibeklihan bizim için çok önemli bir yer. Tanini Trio festivalin bu yıl ki temasıyla en iyi örtüşen projelerden biri diyebilirim. Çünkü kanun, ney ve piyano caz formunda bu proje için özel olarak hazırladıkları repertuar. Festivalimiz de yoğun ilgi görüyor. Hatta biletlerde tam kapasiteyi tükettik. Şu anda gelmek isteyenler de oluyor. Şu an onları misafirlerimiz geri döndürmeden nasıl festivale dahil edebiliriz, onu planlıyoruz. Böyle bir festivalin tüm biletlerinin satılıyor olması, ilgi görmesi bizi çok mutlu ediyor. Çünkü bu Bodrum için yapılan bir festival.”

Konserde kanunu ile yer alan Tahir Aydoğdu, Bodrum Caz Festivali’nde sahneye çıkmanın kendisi için bir mutluluk olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Çünkü ben yarı buralı sayılırım. Turgutreis’te oturuyorum. Bu festivali takip ediyorum. Teklif de gelince çok sevindik. Bir taraftan da yeni albümümüz çıktı. Ondan da yeni parçalar var. Biz müziğimizde caz unsurlarını da kullanıyoruz. Türk nağmeleri ile batı müziği çalıyoruz ve bir nevi cazla harmanlıyoruz” dedi. 

Ney sanatçısı Bilgin Canaz isefestival ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi; “Burada olmak benim için çok keyifli. Bu kadar güzel bir yaz akşamında bu kadar güzel bir dinleyici ile böyle kıymetli sanatçıların olduğu bu festivalde bulunmak benim için onur verici. Bu yılın teması saz ve caz tam da bizim grubumuzun içeriği ile örtüşen bir tema. Bizim grubumuz gelenekselden evrensele bir müzikal çizgisi olan, kategorileri çok önemsemeden sadece melodi ve müziğe hizmet eden bir grup. Aynı zamanda doğaçlamayı da seven bir grup olduğu için bu anlamda çok örtüşen bir tarafı var” diye konuştu. 

Gruba 2 sene önce katıldığını anlatan Piyanist Burçin Büke de “Grubun daha öncesi var. Beni davet ettiler. Kısa bir toplantıdan sonra direk provalara başlayıp girdik. Bu festivalde de bulunmaktan gurur duyuyorum” dedi. 

Tanini, 2006 yılında kuruluşundan bu yana T.C. Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, T.C. Merkez Bankası, ABD Merkez Bankası, Washington D.C. ve Seul Büyükelçiliklerimiz, Frankfurt Sanayi ve Ticaret Odası (Almanya), Apollon Tapınağı (Side Festivali) gibi seçkin mekânlarda çaldı. Ankara, İstanbul, Eskişehir, Gaziantep, Sofya (Bulgaristan) gibi şehirlerde konser ve dinletiler, ayrıca güzel sanatlar liselerinde atölye çalışmaları, grubun faaliyetleri arasında. Zaman zaman çekirdek kadro, yani trio olarak sahne alan grup; bazen de çeşitli konuk sanatçıların katılımıyla programlarına renk katmayı seviyor.