Bu Yıl Tema, Köy Yaşamı...

Gölköy Ahmet Naci Coşkunoğlu İlk/Ortaokulu, 2 senedir başarıyla yürüttükleri eTwinning proje faaliyetlerine yeni sezonda da devam ediyor. 

Bu Yıl Tema, Köy Yaşamı...

İlçemiz okullarından Gölköy Ahmet Naci Coşkunoğlu İlk/Ortaokulu, 2 senedir başarıyla yürüttükleri eTwinning proje faaliyetlerine yeni sezonda da devam ediyor. 

İlk ve ortaokul olarak hizmet veren, 220 öğrenci mevcudu bulunan okulda yürütülen projeler sayesinde öğrenciler farklı ülkelere kendi kültürlerini tanıtıyor, o ülkelerin kültürlerini öğreniyorlar ve aynı zamanda ortak çalışma takvimi doğrultusunda birlikte çalışmalar sergiliyorlar. Zeka oyunları, geri dönüşüm, iyilik, çevre temizliği, müzik, STEM, sağlıklı beslenme, kitap okuma ve resfebe gibi alanlarda projeler yürütmüş olan okulun bu seneki proje teması "köy yaşamı" olacak. 

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı eylül ayında faaliyete geçecek olan "Let’s Go Back to Our Village (Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim)" isimli proje, Türkiye ve Portekiz Ulusal Destek Servisi tarafından onaylandı. Bu 2 ülkenin kuruculuğunu yapacağı projede aynı zamanda İtalya, İspanya, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Polonya ve Azerbaycan’dan okullar yer alıyor. 

"Yaparak yaşayarak öğrenme", "proje tabanlı öğrenme" ve "okul dışarıda" felsefelerini benimseyen Gölköy A.N.C. Ortaokulu'nda proje, eylül-mayıs ayları arasında uygulanacak. 9 aylık bu süreçte bölgemizden 4 köy belirlenecek ve öğrenciler ile bu 4 köye okul gezisi düzenlenecek. Köylerin kültürleri, gelenekleri, festivalleri, geleneksel halk oyunları, yemek kültürleri ve halk hikayeleri hakkında bilgiler toplanacak. Toplanan bilgiler diğer ülkelere fotoğraflar, videolar ve canlı bağlantılar yoluyla aktarılacak. Yabancı ortaklar da aynı çalışmaları yaparak kendi bölgelerindeki köyleri tanıtacaklar. 

Yıl sonunda tüm bu bilgiler ve fotoğraflar birleştirilerek bir kitap haline getirilecek. Gezi düzenlenen köylerin resimleri çizilerek okulların panolarında sergilenecek. Okul bahçelerinde küçük bir köy ortamı oluşturularak bu alanlarda meyve sebze dikimi, hayvan bakımı gibi çalışmalar yürütülecek ve bu sayede öğrenciler köy yaşamını deneyimlenecekler. Dede ve nineler ile röportajlar yapılarak geçmişteki köy yaşamı hakkında bilgiler alınacak. Yeni yılda ülkeler arası kart/mektup gönderimi yapılacak. Yapılacak olan tüm bu çalışmalar boyunca öğrencilerin teknolojiyi ve yabancı dili aktif şekilde kullanmalarının sağlanması amaçlanıyor.