Bodrum'un Turizm Serüvenini Anlattı

Turizmci ve işadamı Mete Can, Bodrum’da turizmin serüvenini anlattığı kitabı için imza günü düzenledi.

Bodrum'un Turizm Serüvenini Anlattı

Turizmci ve işadamı Mete Can, Bodrum’da turizmin serüvenini anlattığı kitabı için imza günü düzenledi. İmza gününde kitap içerisine okurların karikatürü çizildi. 

Uzun yıllar Bodrum’da turizm yapan ve METEM Tatil Köyü’nü kuran turizmci ve işadamı 67 yaşındaki Mete Can, Bodrum’da turizmin başladığı günlerden günümüze kadar olan süreci hikayeler ve anekdotlarla bir kitapta topladı. Kitap karikatürlerle de renklendirildi. 

Mete Can, “Bodrum, Sevdaya Dur Diyen Yok Sev Sevebildiğin Kadar” adlı kitabı için Konacık Atatürk Bulvarı üzerinde Slow Art Gallery’de imza günü gerçekleştirdi. İmza gününde Ali Olgun da kitabın içine okurların karikatürlerini çizdi. 

Mete Can, imza gününde Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Ben askerlik yaparken bir arkadaşım vardı. Kendisi turizmciydi, bir acente kurmuştu. Bana ‘Sen de bir acente kur.’ dedi.  Ben de bir acente kurdum ve bu benim turizme girişim oldu. Berlin’den Bodrum’a Almanları getirmeye başladım. Daha sonra Bodrum’da bir arsa alıp METEM Tatil Köyü’nü kurdum. Onu 10 sene yönettim ve profesyonellere devrettim. Uzun yıllar turizmle uğraştım. 20 sene kadar Bodrum Otelciler Derneği’nin yönetim kurulunda bulundum. Bodrum’a ilk geldiğim yıl olan 1970 yılından beri buraya aşığım. Hayatımı burada geçireceğime söz vermiştim ve bu sözü tuttum. Bütün ömrüm Bodrum’da geçti, bundan hiç pişman değilim. Ben Bodrum’a gelirken ‘Gitme orada aç kalırsın.’ dediler.  Aç kalmadım, çok da güzel bir hayat yaşadım. Bodrum’a geldiğim için çok mutluyum.”

Kitapta ne anlattığından da bahseden Mete Can, “Asker arkadaşımla konuşup turizm yapmaya karar verdiğim andan itibaren neler yaptığımı, nerelere geldiğimi anlattım. Mesela tatil köyünün nasıl inşa edildiğini, projesinin nasıl çizildiğini anlattım. Bodrum’a ilk geldiğim zaman hiç kimsenin aklına gelmeyen kişiler vardı. Mesela bir tane Kızılderili kıyafeti giyen bir adam vardı. Şeker Yılmaz vardı, Göktan vardı Gümüşlük’te. Bunları yazdım. Herkes Bodrum’un bundan güzel anlatılamayacağını söylüyor. Bodrum’da kitle turizmi 1980’lerde başladı. O günlerde bu yana turizmin iyi gelişen tarafları nedir, kötü gelişen tarafları nedir, kimsenin de kalbini kırmadan çok güzel bir şekilde anlattığımı düşünüyorum. Küçük hikayeler, anekdotlar şeklinde anlattım.” dedi.